De Moeraskruipers

De Moeraskruipers zijn een geïsoleerd volkje. Het zijn mensen die oorspronkelijk uit Turingen en Raänor komen. Maar een nieuw onderkomen hebben gezocht in Meya-Tula (het moeras van de saurussen). De Moeraskruipers leven voor Manos. Ze brengen alles in verband met de natuur. Ze leven primitief. De natuur geeft en neemt, en zo vinden zij dat ze ook niet altijd alleen maar mogen nemen uit de natuur maar ook moeten teruggeven. Respect voor de dieren die je dood en de planten die je plukt. De cirkel des leven moet rond blijven. De moeraskruipers zijn echter geen boomknuffelaars. Natuurlijk betreden ze de moerassen met een voorzichtige tred en zullen nooit meer nemen dan nodig. Maar de natuur kent ook de wet van de sterkste. Daarnaast zijn de Moeraskruipers echt geen lieverdjes mocht je hen dwarsbomen.

Een belangrijk gebruik van de Moeraskruipers is het vinden van je totemdier. Een paar dagen na de geboorte van een kind wordt er naar een totemdier gezocht. Dan pas ontvangt het kind zijn naam. Als hij volwassen wordt krijgt hij een tatoeage van zijn totemdier.

De Moeraskruipers wonen tussen de nederzettingen van de saurussen in. Er zijn niet zo heel veel Moeraskruipers en zolang ze de saurussen met rust laten, zullen de saurussen hetzelfde doen met de Moeraskruipers. De meeste Moeraskruipers wonen tegen de grens van Raänor, enkelen wonen dieper in het moeras. Deze kunnen de spelers tegenkomen mochten ze de nederzetting van de saurussen verlaten.