LARP is de afkorting van Live Action RolePlay.

Dit spel is vanuit tabletopspellen zoals dungeons en dragons geboren met de behoefte om als een alterego te spelen in een fantasy setting. Het is een vorm van improvisatietheater waarbij je als speler jouw eigen karakter verzint en speelt. Begin jouw karakter met verzinnen waar hij/zij vandaan komt en wat die van plan is en van welk ras hij/zij is.

Kies aan de hand van het regelsysteem de vaardigheden van jouw karakter (of je een zwaard kan gebruiken, of je kennis van kruiden hebt, hoe sterk je bent, of je magie beheerst en zoja welke, etc), stel een kostuum samen en kom naar een Charm-weekend.

Binnen onze setting is veel mogelijk; van magiërs tot priesters en van avonturiers tot dieven.

Je bepaalt de identiteit van je karakter en mag een weekend die rol aannemen.

Je kunt ook als figurant deelnemen; dan krijg je van de spelleiding een rol toebedeeld. Deze zorgt ook voor je kostuum.

Op een weekend lopen dus andere karakters rond waarmee je samen moet zien te overleven in de Charmwereld Auros. De keuzes die je maakt, gesprekken die je voert en de acties die je onderneemt hebben gevolgen voor de toekomst van jouw karakter, de medespelers en heel Auros.
Er is veel mogelijk; knokpartijen, maar ook trouwerijen.

Gamedesigners proberen binnen LARP dit soort mogelijkheden uit om dit later in games als World of Warcraft toe te passen. Dit geeft aan hoe onbeperkt LARP is en wat je als jouw zelfverzonnen karakter allemaal kan doen in een spelwereld.

Raadsels oplossen, meegesleept worden in intrige, het gevecht aangaan of juist rennen voor je leven, alles komt voorbij. Met een beetje fantasie word je bij een LARP evenement een enorme ervaring rijker.