In de LARP-wereld wordt doorgaans de term “NPC” (Non Playing Character) gebruikt om figuranten aan te duiden. Hieronder lees je wat je als figurant bij Charm kunt verwachten.

Je komt aan op het evenement. Je hebt slaapspullen en donkere onderkleding meegenomen voor een weekend roleplay.

Na de check-in stellen de spelleiding en organisatie zich voor en vervolgens wordt jou verteld welke rollen er dat weekend gespeeld moeten worden door de figurantencrew.

De verhaalcommissie heeft meestal al een paar weken voor het evenement het plotboek aan je gemaild. Daarin staat wat er dat weekend allemaal gaat gebeuren (het plot) en wat de spelers gaan tegenkomen.

Je speelt in een weekend meerdere rollen en krijgt daar van de vereniging het kostuum voor om vervolgens in het spel met een voorgeschreven doel aan de slag te gaan.

Een figurant helpt de vereniging het spel vorm te geven. Eigenlijk alles wat een speler tegenkomt wordt gedragen door figuranten. Zij zijn diegene die de politieke toestand uitbeelden, de boeren die het dorp in komen rennen vragend om hulp, de kooplui waarmee kan worden onderhandeld, de leermeesters die hun diensten aanbieden, het tuig dat aanvalt en rollen vervullen rondom de geheimen in de omgeving die kunnen worden ontrafeld door puzzels en dergelijke. Erg belangrijk dus. Je helpt het verhaal dragen!

Het is overigens ook de goedkoopste vorm van roleplay: het kostuum en eventuele wapen wordt verstrekt door de vereniging en de kosten van deelname zijn lager.

Je hebt daarentegen niet een zelf geschreven rol die je ontwikkelt zoals een speler dat doet, maar dat is ook niet erg aangezien je een veelvoud aan rollen mag spelen.

Het is een goede manier om met alle facetten van roleplay in aanraking te komen. Dus gewoon doen! Help ons Charm charme geven!

Figuranten in het monsterhok

Figuranten aangekleed en wachtend om het spel in te gaan