Je komt aan op het evenement. Je karakter is bedacht, kostuum en slaapspullen zijn meegenomen voor een weekend roleplay!

Na de check in, stellen de spelleiding en organisatie zich voor en daarna ga je ’tijd in’: het spel begint.

Plot

Op het weekend heeft de verhaalcommissie van de vereniging bedacht wat je tijdens het weekend allemaal op je pad kan aantreffen (het plot). Aan jou en de andere spelers de uitdaging om daarmee aan de slag te gaan.

Er gebeurt van alles wat plot wordt genoemd: de politieke toestand, boeren die het dorp in komen rennen vragend om hulp, kooplui waarmee kan worden onderhandeld, leermeesters die hun diensten aanbieden, tuig dat aanvalt en geheimen in de omgeving die kunnen worden ontrafeld door puzzels en dergelijke.

Er is vaak op een vaste plek (herberg, landhuis, verblijf, etc) met een bos erom heen waar dit allemaal gebeurt.

Vanaf daar is het moeilijk te zeggen wat je als speler dient te doen, want dat is het Roleplay; je hebt zelf in handen wat je gaat doen.

Ben je aanwezig bij ieder gevecht? Dat bepaal je zelf. Zit je liever in de bar te praten over de politieke toestand of in het bos je één te voelen met de natuur? Dat bepaal je zelf. Het gaat er vooral om dat je dat doet wat je leuk vindt om uit te spelen. Spelers onder elkaar leveren bij Charm veel speelmomenten en je hoeft je niet te schamen om daaraan mee te doen.

Neem het initiatief en je zal een hoop beleven op een weekend Charm. De eerste keer is altijd overweldigend en het spelletje laat zich leren door het te spelen. Gewoon doen!

Speel, beleef en ontwikkel jezelf in de intrige van Charm!

groep-spelers