orkenGroenhuiden zijn mensachtige wezens die, zoals hun naam al doet vermoeden, vooral herkenbaar zijn aan hun overwegend groene huid. De vlag dekt de lading echter niet helemaal, want er zijn ook groenhuiden met andere huidskleuren bekend, waaronder bruin en grijs. Net als de elfen waar ze volgens de legendes ooit uit geschapen zijn hebben veel groenhuiden puntige oren. Gracieus zijn ze echter niet; groenhuiden worden eerder gekenmerkt door fysieke kracht en behendigheid.

Een aantal millennia van onophoudelijke onderlinge strijd heeft ervoor gezorgd dat veel groenhuiden een angstaanjagend uiterlijk hebben. Met name hun gezichten lijken soms monsterlijke uitvergrotingen van andere rassen, met grote neuzen, schuinstaande ogen en scherpe, hoekige gelaatstrekken. Groenhuiden kunnen ongeveer net zo oud worden als mensen, maar halen vanwege hun levensstijl meestal de 40 niet.

Van alle rassen kennen groenhuiden nog de meest primitieve levensstijl. Ze zijn vooral gericht op overleven, als individu door het verwerven van een goede positie in hun stam en als stam door het aftroeven van andere stammen (en volken). Om luxe en weelde geven ze meestal niet zoveel, maar alles dat hen helpt in hun strijd – wapens, uitrusting, magie – heeft hun interesse. Groenhuiden hebben een grote affiniteit met het element vuur. Magiërs onder de groenhuiden kunnen zich alleen in vuur specialiseren.

Er zijn vele verschillende soorten groenhuiden, maar globaal is het ras onder te verdelen in de volgende rassen: