Stone de trol

Stone de trol

Trollen steken letterlijk met kop en schouders boven de rest uit. Ze zijn vaak een à twee koppen groter dan een mens en veel zwaarder gebouwd. Trollen komen voor in verschillende groen en of grijstinten en zitten vaak onder de pukkels en puisten.

Trollen zijn haast hersenloze vechtmachines. Ze denken zelden na en als ze het doen kost het ze veel moeite. Maar als het op brute kracht aankomt zijn er weinig wezens die een trol de baas kunnen. Hun enorme spierkracht maakt hen tot geduchte tegenstanders, maar hun regenererende vermogens maken hen tot gevreesde tegenstanders. Alleen vuur en zuur schade lijken ze niet te kunnen herstellen, maar andere verwondingen verdwijnen vaak binnen enkele minuten na het toebrengen ervan alweer als sneeuw voor de zon.

Ondanks hun grote fysieke kracht zijn trollen vaak niet belangrijk binnen een stam. Ze krijgen meestal wel voorrang bij het verdelen van een buit, maar nemen geen vooraanstaande posities in. Dit komt doordat trollen niet slim genoeg zijn hiervoor: hun gedachten gaan niet verder dan primitieve zaken zoals eten en vechten. Als ze zich willen bewijzen dan betekent haast per definitie een persoonlijk gevecht met een ander.

Trollen laten zich vaak ongemerkt door anderen voor hun karretje spannen. Vooral goblins zijn er goed in geworden om trollen te manipuleren om anderen in elkaar te slaan.