Dwergenclans komen over bijna de hele oppervlakte van Auros voor. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de meest bekende en invloedrijke clans.

Trokhar

Trokhar is naast de naam van het koninkrijk der dwergen ook de naam van het berggebied in het noordwesten van Auros, waar tot op de dag van vandaag nog steeds de hoofdstad van de dwergen ligt: Gromdal’s Piek. In Gromdal’s Piek heerst clan Diamanthart onder leiding van opperkoning Marak Diamanthart. De regio telt tientallen andere clans die over het algemeen zeer loyaal zijn aan de opperkoning. Een uitzondering daarop is de eigenzinnige Bergkliever-clan van koning Gram Bergkliever, die het regelmatig oneens is met Marak Diamanthart.

Koperheuvels en IJzerbergen

De koperheuvels en ijzerbergen, zo genoemd vanwege hun grote minerale rijkdom, liggen in het zuidwesten van Auros. Een klein deel van dit gebied is geclaimd door de baronie van Raänor, maar het grootste deel is loyaal aan de opperkoning van de dwergen. De meest prominente nederzetting is Kopermine,  de thuishaven van clan Stomparm.

Runebergen

In het midden van Auros ligt een hoge bergketen die het continent van noord naar zuid in tweeën splijt: de hoge en moeilijk doordringbare Runebergen. De grootste nederzetting hier, Runeberg, wordt geregeerd door de Bronsbaard-clan. Zij hebben een zeer moeizame verstandhouding met de groenhuiden uit het Groene Land, hetgeen regelmatig tot gewapende conflicten leidt. De Bronsbaarden zijn zeer traditioneel en daarom formeel trouw aan de opperkoning, maar het is geen geheim dat koning Helgor Bronsbaard teleurgesteld is over de diplomatieke opstelling van Marak Diamanthart richting de groenhuiden.

Hillevi

Hillevi is op papier het domein van de witte ursine, maar herbergt ook enkele dwergenclans. De meest bekende is die van de Granietsjouwers, die in Sneeborg huizen. De Granietsjouwers leven op zichzelf en trekken zich over het algemeen weinig aan van wat er verder in de wereld gebeurt.

Kahndoria

Kahndoria is een zelfstandige eilandstaat die ten westen van het continent van Auros ligt, tussen de Shugenya-eilanden en Aranië Melissandra. Het eiland wordt bestuurd door de dwerg Kahndor Zilvertong, die – nadat hij uit zijn clan gezet werd wegens ondwergs (modern) gedrag – een groot aantal andere progressieve dwergen onder zijn banier wist te verenigen. Kahndoria is momenteel druk doende officiële erkenning te verkrijgen van andere beschaafde naties, in de hoop een militaire actie vanuit Trokhar te voorkomen.