ursine

Zjang Hau de zwart-witte ursine

Ursine zijn beerachtige beestlingen. Ze vormen een bedachtzaam en beschaafd ras, dat desondanks zeer strijdbaar kan zijn als de omstandigheden zich voordoen. Dankzij die militaire macht hebben zij over de eeuwen heen zich drie grote landen eigen gemaakt. Daarmee regeren zij van alle beestlingen het grootste gebied, ook al zijn ze niet zo talrijk als de skaven en de feline. De ursine voelen een grote affiniteit met Ragnor.

Varianten

Witte ursine
Witte ursine komen vooral voor in Hillevi in het noorden van Auros, waar ze in harmonie met de dwergen wonen. Onder hen bevinden zich veel goede smeden en eervolle strijders, die pantser van plaat en maliën dragen. Ze hechten veel waarde aan familie en eer. Zonen worden voornamelijk vernoemd naar hun vader of grootvader. De grootste eer voor een witte ursine is toetreding tot de koninklijke garde.

Bruine ursine
Bruine ursine wonen voornamelijk in Donkerwoud in het zuiden van Auros. Ze lijken in veel opzichten op witte ursine, al hebben ze minder affiniteit met metaal en dwergen. Daarnaast is er een bescheiden gemeenschap van bruine ursine op Lindë Tauri in het elfenrijk. Zij hebben zich bekeerd tot Manos en leven daar in harmonie met de elfen.

Zwart-witte ursine
Zwart-witte ursine leven in de dichte oerwouden van Vanamala, in het zuidwesten van Auros. Ze leiden een langzaam, gemoedelijk bestaan en bekommeren zich niet zo om de rest van de wereld. Veel van hen zijn vegetariër.

Bestuur

De grote ursinelanden hebben alle drie een eigen koning. Hillevi wordt geleid door koning Eirik Esbjörn, die eigenlijk meer generaal is dan koning. Elke gelegenheid voor een militaire parade of een echte strijd grijpt hij aan. Donkerwoud wordt geleid door koning Jasper Esdoorn; de zwart-witte ursine door koning Tsau. De drie koningen respecteren elkaars mening en kunde, en werken goed samen in tijden van oorlog.