zonne-elfGodin: Aurora

De zonne-elfen zijn van mening dat zij alleen de schoonheid van de creatie van de Oergoden daadwerkelijk voelen. Ja, voelen, want de zonne-elfen zijn als geen ander wezens van het gevoel. Liefde en schoonheid is het hoogste goed, zo verkondigt Aurora, en de zonne-elfen volgen haar. Zoals de lentezon de wereld in een gouden gloed zet en de harten van alle levende wezens oplicht, zo ook beroeren de zonne-elfen de harten van eenieder met wie zij in contact komen. Hun schoonheid is onbeschrijflijk, hun stemgeluid is helder als een waterval, en de magie de hen omgeeft wordt versterkt door de vloeiende, witte kleding met gouden borduursels die zij dragen.

De zonne-elfen zijn hoeders van schoonheid en de kunsten, en beschermers van de liefde. Het eiland waarop zij leven, Noreyanar, wordt door de enkele mensen die het gezien hebben ‘het Paradijs’ genoemd. Zonne-elfen zijn echte levensgenieters. Ze hebben een geweldig oog voor detail. Dit maakt soms dat ze uren kunnen besteden aan het observeren van een bloemknop die uitkomt. Het leven is eindig en het is daarom belangrijk dat van elk moment genoten wordt. Alles wat de wereld te bieden heeft bezit schoonheid en is het waard om tijd aan te besteden. Zonne-elfen komen soms wat kinderlijk over, maar geven tegelijkertijd het gevoel dat zij de wijsheid in pacht hebben.

Vanwege hun nauwe band met Aurora zijn zonne-elfen heel emotioneel. Alles beleven zij intenser dan anderen. Geluk, maar ook verdriet en woede. Vele van hen bekleden artistieke beroepen. Zonne-elfen zijn vriendelijk en warm; ze geloven dat ieder wezen van nature een kern van goedheid bezit. Helaas heeft het verleden hen soms geleerd dat die goedheid niet altijd meer te vinden is. Ze beschermen hun paradijs daarom zorgvuldig. Maar zonne-elfen zijn ook optimistisch, ervaringen uit het verleden zullen hen niet afschrikken om opnieuw risico’s te nemen of toch het goede van een ander te willen zien.

Geen enkele zonne-elf is belangrijker dan een ander. Natuurlijk gaat er een enorm respect uit naar de priesters en priesteressen van Aurora, maar geen enkele elf vindt zichzelf belangrijker dan een ander. Ook een straatveger is belangrijk voor de samenleving; hij zorgt tenslotte dat de schoonheid van de stad behouden wordt. Wel is er een taakverdeling. Zo zijn er bijna geen mannelijke priesters, maar zijn er wel verschillende soorten priesters en priesteressen, gebedspriesters, leermeesters, raadgevers en zendelingen. De meeste mannen beoefenen de kunst van het zwaard. Het gevecht wordt verheven tot een kunstvorm: helaas is het soms noodzakelijk een tegenstander te doden, maar doe dat dan met gratie en efficiëntie.