Alcohol, roken en drugs
Charm volgt alle geldende wet- en regelgevingen van Nederland op, met betrekking tot het gebruik van alcohol, drugs en tabak.
Hoewel wij begrijpen dat alcohol, roken en drugs voor sommige deelnemers bij kan dragen aan een ontspannen sfeer, vinden wij het belangrijk de aanwezigheid van deze producten te minimaliseren op onze evenementen. Dit om andere deelnemers te beschermen die hier minder van gediend zijn.
De vereniging heeft daarom striktere regels met betrekking tot nuttigen van alcohol, produceren van rook en gebruik van drugs dan de geldende wetgeving.

Alcohol
Het (beperkt) drinken van alcohol is toegestaan. We verwachten dat je hier verantwoord mee omgaat. In alle gevallen geldt: deelname aan gevechten na het nuttigen van alcohol is verboden en als je alcohol gebruikt zorg dat je geen overlast veroorzaakt voor anderen.

Roken/rook produceren
Roken/rook produceren is beperkt toegestaan. In de locatie, in tenten en rondom de ingang en looproutes naar gebouwen/tenten toe is het produceren van elke vorm van rook verboden (bijvoorbeeld tabak, wierook, rooktabletten, waterpijp). Er wordt door het bestuur tijdens het tijd in praatje een (buiten)locatie aangewezen waar het wel toegestaan om te roken/rook te produceren. Ook buiten het speelterrein kan conform de regelgeving van de locatie (denk aan bijvoorbeeld brandvoorschriften) en de Nederlandse wet (bijvoorbeeld in het bos) rook geproduceerd worden.

Drugs
Op onze evenementen is het verboden om enige vorm van (soft)drugs te gebruiken.