Weekendevenementen

Omschrijving
Weekendevenementen zijn de hoofdevenementen van Charm. Ze lopen van vrijdagavond tot zondagmiddag. Doorgaans organiseert Charm twee weekendevenementen per jaar.

Tijdens de weekendevenementen ontvouwt de verhaallijn zich steeds verder. Deze verhaallijn loopt door over meerdere evenementen. Hoewel er doorgaans enige IC-tijd is verstreken tussen de evenementen, ga je in principe verder met de problematiek die de vorige keer speelde.

Op Charm spelen we in een high-fantasy setting, waar magie en andere wezens heel normaal zijn. We hebben een reizende setting, waardoor de spelersgroep continu onderweg is en ieder evenement weer andere plekken in de spelwereld (genaamd Auros) ontdekt.

Praktische informatie
Doorgaans kun je op vrijdag vanaf 16:00 uur ’s middags het terrein op om je slaapplek in te richten en je om te kleden. De avondmaaltijd is los verkrijgbaar.

Op vrijdag gaan we om 20:00 uur tijd-in. We spelen door tot 02:00 uur ’s nachts. Op zaterdag en zondag is er tussen 9:00 en 10:00 uur ontbijt, waarna we weer tijd-in gaan. Ook op zaterdag spelen we tot 02:00 uur door. Op zondag gaan we om ongeveer 14:30 uur tijd-uit. Officieel serveren we daarna geen lunch, maar in praktijk wordt vaak het overgebleven voedsel van dat weekend uitgedeeld.

Let op: bovenstaande tijden zijn bij benadering. Je ontvangt na inschrijving een mailtje met de exacte planning.

Baravonden

Omschrijving
Een baravond is een kort evenement, bedoeld om je de mogelijkheid te geven je personage verder uit te diepen en om met mede-spelers onderling spel te maken. Er wordt wel plot aangeboden, dat een voortzetting is van de verhaallijn uit de weekendevenementen, maar dat is slechts aanvullend en niet dwingend of groots.

Ook voor figuranten en crew is de baravond vooral bedoeld als ‘relaxed’ evenement. We nemen niet alle spullen mee, waardoor de aankleding, gebruikte kostuums en props doorgaans ook iets bescheidener zijn dan tijdens de weekendevenementen.

Omdat de opzet kleinschaliger is, zijn er ook minder deelnemersplaatsen beschikbaar voor zowel spelers als figuranten, dan voor een weekendevenement.

Praktische informatie
Op een baravond spelen we doorgaans op zaterdag van 18:00 uur tot 02:00 uur. Op zondag wordt er tussen 9:00 en 10:00 uur ontbeten, waarna we verder spelen tot ongeveer 13:00 uur. Officieel serveren we daarna geen lunch, maar in praktijk wordt vaak het overgebleven voedsel uitgedeeld.

Let op: bovenstaande tijden zijn bij benadering. In de week voorafgaand aan het evenement ontvang je een mailtje met de exacte planning.

Algemene ledenvergadering
Meestal wordt er op de zaterdagmiddag voorafgaand aan de baravond, een Algemene ledenvergadering (ALV) gehouden.