Donkerwoud

Donkerwoud is het land van de bruine ursine. Het is een prachtig, bosrijk gebied aan de zuidoostkust van Auros. Veel van de bossen zijn al eeuwen oud en tellen nauwelijks paden, waardoor ze moeilijk te bereizen zijn met wagens. Het grootste deel van de bodem is bedekt met zacht mos. De enorme bomen belemmeren het zonlicht waardoor het in Donkerwoud bijna altijd schemerig is. De hoofdstad van de bruine ursine heet Berkenburg.

Flora

Het gebied waar de faunen wonen is heel divers. De fauns noemen het Flora. Flora heeft een glooiend landschap met lage heuvels en een ruim woud. De bomen staan ver van elkaar. Er komt veel licht door het bladerdak waardoor Flora overwoekerd wordt door vele kleurige bloemen en planten. Flora kent een groot temperatuurverschil tussen het meest zuidelijke en het meest noordelijke gebied. Het noorden ligt direct aan de woestijn terwijl het zuiden direct aan zee gelegen is.

Het Groene Land

Het grootste gedeelte van het groenhuiden gebiedbestaat uit een grasland waar het overleven moeilijk is. Een goede vergelijking hiermee zijn savannen, hoewel de temperaturen in het groene land vaak minder hoog zijn. In het groene land zijn de perioden van droogten en regen echter ook vaak lang. In zo’n periode is het weer vaak maanden achter elkaar hetzelfde, waardoor planten en dieren het moeilijk hebben.

Alhoewel het Groene Land gedomineerd wordt door groenhuiden, leven er ook diverse andere rassen. Het meest bekend daarvan zijn diverse menselijke barbarenstammen, die net als de groenhuiden een tribale, oorlogzuchtige levenstijl er op nahouden.

Wolfheze
Wolfheze is een landgoed aan de grens van het Groene Land met de Runebergen. Het gebied waar Wolfheze in ligt is over de jaren heen vaak van eigenaar veranderd, maar kan momenteel gezien worden als lupine territorium.

Het landhuis is nu in handen van een excentrieke nobele, Boudewijn Heraldus van Voorschoten, die het oude gebouw heeft opgeknapt en nu jachtpartijen organiseert in de omgeving. Het gebied kent een rijke flora en fauna en aan prooidieren geen gebrek.

Hillevi

Hillevi is een koud en toegankelijk hooggeberte aan de noordkust van Auros. Het wordt bestuurd door de witte ursine, die regeren vanuit hun hoofdstad Folkvar. In Hillevi wonen ook diverse dwergenclans, die in goede harmonie samenleven met de ursine.

De Kristalbergen

De Kristalbergen horen officieel bij het koninkrijk der feline. In de Kristalbergen is het koud. Het ligt ten noorden van de woestijn. De Kristalbergen zijn compleet ondergesneeuwd en moeilijk begaanbaar. De sneeuwgrens geeft de grens van de Kristalbergen aan. Deze kan per seizoen een aantal kilometers schelen. De belangrijkste stad in de Kristalbergen is Zilvermaan. Hier wonen alleen feline. Ondanks dat deze feline formeel ook onder het gezag van koningin Anna vallen, heerst er in de praktijk een staat van anarchie en maken straatbendes de dienst uit.

De Kristalbergen tellen maar enkele kleine dorpjes en steden. Het grootste deel van de felinebevolking van de Kristalbergen woont in Zilvermaan. De rest verstopt zich in de ruïnes van vervallen steden of in grotten en spelonken. Sommige zijn gevlucht naar andere regionen zoals Hillevi en Runenbergen. Slechts in enkele kleine dorpjes wonen nog groepen feline in rust en vrede. Maar de meeste dorpen zijn geplunderd sinds de komst van de anarchie.

De Kristalbergen tellen ook enkele nederzettingen van dwergen en Ursine. Zij bemoeien zich niet met feline-aangelegenheden en leven daardoor in relatieve vrede. Ook zijn zij als enige niet-feline volken welkom in Zilvermaan, al zijn er niet veel die dat riskeren.

Zilvermaan
Zilvermaan is een kale onvriendelijke stad. Ooit was het er prachtig; een schitterende stad gebouwd van ijs en marmer. De torens en straten schitterden als het licht van de zon haar raakte. En ’s nachts kleurde de stad glanzend blauw in het licht van de maan. Het paleis was de grootste bezienswaardigheid in de majestueuze stad. Het ijspaleis, met haar vele torens en maanvormige sikkels was een lust voor het oog. Tegenwoordig is de stad vuil en in verval. Het paleis heeft vele torens verloren en wordt bezet gehouden door de Coldhunt, een beruchte straatbende. De feline houden hun deuren en ramen gesloten en komen zo min mogelijk op straat. Wanneer ze dit wel doen verplaatsen ze zich schichtig en snel door de schaduwen.

Meya-Catunta

Ooit was Meya-Catunta een prachtige oase waar de nomadische Fauns regelmatig hun rust namen. Maar met de opkomst van Mebuch Mazar werd de oase bezet door saurussen die zich bij deze necromancer aansloten. Op die manier konden de saurussen dicht bij de Necropool komen wonen. De Fauns werden verjaagd. De oase werd aangeraakt door duistere magie en de prachtige planten en bloemen gingen dood. Nu is het een moeras van dode planten, stinkend en geplaagd door vliegen. De oase wordt door de saurussen nu Meya-Catunta genoemd.

Meya-Tula

Ten noorden van de IJzerbergen ligt Meya-Tula. Dit is een enorm moeras. Het is redelijk warm in vergelijking met de omliggende gebieden. De reden hiervoor zijn warmwaterbronnen onder het moeras en de broeierige warmte die vrij komt van het moeras. In dit moeras wonen verschillende stammen saurussen.

Tula
De grootste nederzetting wordt Tula genoemd. Hier woont de grootste en meest dominante saurussenstam, de Zar’tula. In tegenstelling tot de meeste saurusnederzettingen telt Tula meerdere grote stenen gebouwen en daadwerkelijk bestrating. Ondanks dat de gebouwen naar mensenmaatstaven bescheiden zijn, zijn er wel veel uitbundig versierd met goud.

Slek’ka
Slek’ka is de thuisbasis van de Zar’ka, een invloedrijke saurussenstam.

Kara’tul
Kara’tul is een saurusnederzetting in het zuiden van Meya-Tula. Net alsTula ligt Kara’tul in de invloedssfeer van de Zar’tula. In tegenstelling tot Tula is Kara’tul echter een bescheiden pleisterplaats en handelspost langs een van de weinige doorgaande wegen door het moeras. Het enige waar Kara’tul verder om bekend staat is het nabijgelegen tempelcomplex, dat al sinds saurusheugenis een centrale rol speelt in de verering van X’un.

Vanwege de handelsfunctie en de dominantie van het a-politieke X’un worden andere wezens dan saurussen in Kara’tul meer getolereerd dan in de rest van Meya-Tula. Kara’tul vormt daarmee in zekere zin de poort tussen de buitenwereld en het ‘echte’ saurusgebied. Dat neemt niet weg dat ook in Kara’tul de sauruscultuur dominant is. Het enige verschil is dat de dagelijkse leiding niet in handen ligt van een specifieke stam, maar van de Gezanten van X’un.

Savanna

Het koninkrijk der feline ligt ten zuidwesten van de grote woestijn, waar de hete zandgronden langzaam over gaan in savanne en oerwoud. Deze feline hebben veel meer weg van hun dierlijke soortgenoten de leeuwen, jachtluipaarden en tijgers. Sommige van hen leven in groepen anderen zijn liever alleen. In Savanna heeft het leven niet zo’n haast. Wat wegens de warmte ook wel logisch is. Savanna kent twee grote steden; Leeuwenberg en het Groene Oog. Koningin Anna leeft in Leeuwenberg.

Savanna is een prachtig gebied, uitgestrekte grasvelden, diepe oerwouden, woestijn en hier en daar een oase en een stroompje. Water en schaduw zijn schaars op verschillende plekken. De meeste dorpen en steden liggen rondom een oase of in een vruchtbaar gebied.

De feline hechten veel waarde aan hun architectuur. De gebouwen zijn laag en tellen weinig ramen om de hitte buiten te houden. Alle huizen zijn versierd met beeldhouwwerk of kleurrijke mozaïeken en tapijten. De feline zijn dol op hun paleizen. Deze zijn het liefst opgetrokken uit marmer en goud, met ronde koepels en smalle torens.

Leeuwenberg
Leeuwenberg is de hoofdstad van het koninkrijk. Deze stad is gebouwd op een heuvel met als middelpunt het koninklijk paleis. Om dit paleis heen kronkelen de straten van de stad. Het paleis is gebouwd van marmer en goud. De stad eromheen van gele zandsteen en hout. De stad is schoon en kleurrijk. De pleinen zijn een spektakel van mozaïek met prachtige fonteinen en palmbomen. De inwoners van Leeuwenberg doen alles op hun gemak.

De stad is vol leven, maar straalt ook veel rust uit. Kleine feline spelen in de fonteinen, terwijl hun ouders in de schaduw van de luifels toekijken. Naast het koninklijk paleis heeft Leeuwenberg nog een paar andere prachtige gebouwen. Aan de rand van de stad bevindt zich een militaire basis, waar de militia zich heeft gehuisvest. Hier worden jonge rekruten opgeleid en verzamelen de militaire leiders zich voor overleg. Naast deze basis staat de tempel van Ragnor: een ronde tempel met een open dak. Het lijkt meer op een arena dan een tempel. Er worden hier dan ook regelmatig gevechten gehouden ter ere van Ragnor. Deze gevechten worden voornamelijk door leoline bezocht.

De Tweelingtempel is de belangrijkste tempel in Leeuwenberg. Deze tempel ligt aan het plein van de gezusters. Deze tempel wordt druk bezocht en maakt een belangrijk deel uit van het geloof. De Tweelingtempel is een vierkante tempel met een zware deur in het midden. De ene helft van de tempel is versierd met paarse mozaïken en kleden, terwijl de andere kant van de tempel versierd is met roze kleuren. Aan beide kanten staat een groot altaar. De Tweelingtempel is gebouwd voor Anata en Aurora, de zusters van Verraad en Verleiding. Het is niet vreemd om als feline beide zussen te eren en te aanbidden.

Ook Helos heeft een belangrijke plaats in de stad. Net buiten de stadsmuren liggen de crypten. Hoe hoger je status binnen de gemeenschap hoe groter en mooier je crypte. Met de bouw van een grote crypte wordt al begonnen vanaf de geboorte van de Feline. Zo zal er bij de geboorte van een prins of prinses onmiddellijk aan de bouw van een crypte worden begonnen. De cryptes zijn alleen van binnen te bezichtigen als de eigenaar nog niet gestorven is of door een Priester van de Laatste Slaap.

Het Groene Oog
Het Groene Oog ligt diep in het oerwoud van Savanna. In deze stad wonen voornamelijk leoline. De stad is mooi maar een stuk praktischer dan Leeuwenberg. De inwoners bekommeren zich wat minder om elkaar en gaan hun eigen gang. Je zal hier geen theaters of badhuizen vinden. Wel arena’s, bibliotheken en scholen. In het Groene Oog staat de school voor magie, de school voor alchemie en de school voor de zwaardkunst. Ook studenten worden hier wat meer aan hun lot over gelaten. Een leermeester zal alleen energie in een leerling steken wanneer deze leerling duidelijk potentieel toont.

Zilverwater
Zilverwater is een landgoed in Savanna, genoemd naar het nabijgelegen meer van dezelfde naam. Het is eigendom van huize Fayruz.

Sterrenmeer
Sterrenmeer is een landgoed in Savanna, genoemd naar het nabijgelegen meer van dezelfde naam. Het is eigendom van huize Hadara.

Het landhuis van Ramses Trotsklauw
Het landhuis van Ramses Trotsklauw ligt aan de grens tussen Savanna en de Runebergen. Het dient als grenspost en als pleisterplaats voor de meest bereisde weg tussen de dwergen en de feline. Het is een open en gastvrije plek, maar ook goed verdedigbaar in tijden van nood.

Zomerdal
Zomerdal is een landgoed in Savanna en eigendom van huize Amethist.

Trokhar

Tick’s Toevlucht
Tick’s Toevlucht is een nederzetting in de (overwegend menselijke) piratenenclave Benito’s Baai, gelegen aan de kust van Trokhar. De skaven alchemist Tick bouwt daar een toevluchtsoord voor beestlingen, veelal voormalig slaven van de plantages van de piraat Non du Jacques.

Vanamala

Vanamala is een uitgestrekt, nauwelijks doordringbaar oerwoud in het zuidwesten van Auros. Het is het thuisland van de zwart-witte ursine. De hoofdstad heet Mai-Oka.