Workshop 1 – Origami

Leer in deze workshop de officiële shugenjaanse kunst van het papiervouwen, origami. Alex maakt de mooiste creaties die ze met haar volgers op Instagram en facebook deelt. Nu kunnen wij deze kunst van haar leren!
Leuk weetje: kalligrafie wordt op Shugenya gezien als 1 van de officiële “kunsten”, dus doe mee en laat je vrienden en leermeesters versteld staan van je kunstwerken!

Workshop 2 – Kalligrafie

Isilme Elenya Istya leert je de basisbeginselen van kalligrafie, van papier, punt, inktkeuze, tot basisvormen en een alfabet om mee te oefenen. Voor de benodigdheden zoals papier, pennen en inkt wordt gezorgd. Met het door haar gemaakte oefenboek kun je thuis of op een Charm evenement verder oefenen!
Leuk weetje: kalligrafie wordt op Shugenya gezien als 1 van de officiële “kunsten”, dus doe mee en laat je vrienden en leermeesters versteld staan van je kunstwerken!

Workshop 3 – Kata vanuit vechtsport

Kata is een voorgeschreven vorm van acties en reacties vanuit de vechtsport (martial arts). In deze workshop krijg je les over dergelijke kata’s en leer je ook met je groep (een deel van) één van die kata’s. De kata doe je met een specifiek wapen dat je daar ter plekke zult krijgen (geen larp wapen).
“Wat er zo leuk aan is? Het is moeilijk… Het gaat om coördinatie, snelheid en absolute controle over je lichaam. Het ziet er simpel uit, maar het is verraderlijk moeilijk”

Workshop 4 – Theater: Hoe speel ik op 1,5 meter afstand?

In deze workshop onderzoeken we hoe we kunnen larpen op 1,5 meter afstand van elkaar. We leggen onszelf wel een beperking op: we blijven op onze eigen plek zitten/staan en werken vooral met houding en non-verbale communicatie. Hoe beeld je dan emoties uit die toch opgemerkt worden? Hoe kun je verhoudingen en status tussen mensen duidelijk maken en hoe kunnen we een bepaalde sfeer opbouwen zonder door de ruimte te bewegen? We gaan er samen achter komen!

Workshop 5 – Vertellingen: Hoe bouw ik een verhaal en vertel ik deze?

In deze workshop wordt je eerst in een IC verhaal meegenomen, een origineel gebouwd verhaal speciaal voor deze Ledendag! Daarna gaan we samen zitten over hoe je een verhaal schrijft, opbouwt, maar vooral vervolgens vertelt! We maken er samen een gezellig, mooi en avontuurlijk uur van!

Workshop 6: Personage achtergrond

Zou je graag willen weten hoe jouw personage achtergrond je kan helpen om altijd voldoende spel te hebben? Ook als je even niet meespeelt in het hoofdplot? Wil je weten hoe je jouw achtergrond zo kan schrijven dat de verhaalcommissie je van persoonlijk spel kan voorzien? Kom dan naar deze workshop!
We bespreken samen hoe je de achtergrond van een nieuw personage opbouwt, maar ook hoe je de achtergrond van een bestaand Charm personage kan uitbreiden. Met een complete background, zorg je ervoor dat je personage meer diepgang krijgt en altijd iets om handen heeft.